Pientä, hyvää ja terveellistä

Aina hyvän ja terveellisen ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista.

Nämä raakakaakao kuorrutteiset banaanit ja cashewpähkinät ovat kerrassaan mainioita pieneen herkkunälkään, kun haluat valita irtokarkkien sijaan jotain puhdasta ja sokeritonta.

Aina hyvän ja terveellisen ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista

foodin, raakakaakaakaopäällysteiset banaanit, terveellistä ja hyvää
foodin, raakakaakaakaopäällysteiset banaanit, terveellistä ja hyvää

Banaanit viipaloidaan noin 1-2 cm paksuisiksi paloiksi, jonka jälkeen ne pyöritellään raakakaakaojauheessa.  Kaakaobanaanit  voi popsia vaikka suoraan tai laittaa vaikka pakastimen kautta ja napsia sieltä yksitellen mieliteon yllättäessä.

Itse katoin raakakaakaobanaaneja viimeksi iltapalapöytäämme ja laitoin ylijääneet yöksi pakastimeen. Seuraavana päivänä huomasin pakastimen vadin tyhjentyneen. Nämä maistuvat mukavasti siis myös jäisinä!

Kannustan pilkkomaan banaania muutenkin pakastimeen, sillä sieltä on helppo kippailla jäisenä muun muassa smoothieiden sekaan, tehdä banaanijätskiä tai napsia jäisiä banaanisiivuja ihan sellaisenaankin ilman kaakaokuorrutettakin.

Itse katoin raakakaakaobanaaneja viimeksi iltapalapöytäämme ja laitoin ylijääneet yöksi pakastimeen

hyvää ja terveellistä, foodin, kaakaocashewit
hyvää ja terveellistä, foodin, kaakaocashewit

Toinen helppo ja samantyylinen terveellinen herkku ovat hunajassa ja raakakaakaojauheessa pyöritellyt cashewpähkinät. Ensin pähkinät pyöritellään hunajassa, jonka jälkeen ne laitetaan kaakaojauheeseen ja pyöritellään siellä niin kauan, että  pähkinöistä tulee irtonaisia.

Nämä eivät ole missän nimessä kalorittomia, mutta lisäaineettomia ja hyviä raaka-aineita omistavia herkkuja kylläkin! Mutta toisin kuin banaaneja näitä en lähtisi pakastamaan.

Nämä tämän postauksen herkut ovat niitä kaikista simppeleimpiä herkkuja, jotka valmistuvat käden käänteessä ilman useita työvaiheita saatikka erilisiä kauppareissuja.

Olisi kiva kuulla,  jos olet testaillut jotain edellä mainistuista resepteistä tai ajattelit kokeilla näitä tämän postauksen herkkuja ♡

-Vilma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *