Pienet Halloween-kemut

Halloweenia vietetään lokakuun viimeinen päivä – eli tänä vuonna tuo juhla sattui juuri keskelle viikkoa.

Lapsille päivä voi olla kuitenkin koska vain, mielikuvitus hoitaa kyllä loput.

Me etkoiltiin halloweenin kanssa, kun kutsuttiin pojalle viikonlopuksi yökylävieras ja järkättiin pöytään pientä halloween-teemaista purtavaa. “Ohjelmaksi” olin suunnitellut kasvomaalausta, ulkona taskulamppujen kanssa seikkailua sekä “vessapaperiin” muumioitumista. Jälkimmäinen ohjelmanumero jäi kuitenkin toteuttamatta muiden touhujen täyttäessä illan.

Lapsille päivä voi olla kuitenkin koska vain, mielikuvitus hoitaa kyllä loput

pienet halloween-juhlat, halloween, halloween kemut, halloween tarjoilut
pienet halloween-juhlat, halloween, halloween kemut, halloween tarjoilut
halloween kemut, pienet halloween kemut, mokkapalat

Pöytään koversimme pienen kurpitsan tunnelmaa tuomaan. Pieni kynttilä sisään ja sen suu ja silmät leimusivat iltahämärässä mystisesti lepattaen. Kurpitsan “hattu” kannattaa jättää kuitenkin suosiolla sivummalle (toisin kuin postauksen kuvissa). Halusin itse väen vänkään kokeilla kestäisikö kurpitsan hattu pientä tuikkua, mutta ei, hattu alkoi mustua ja kärytä hetkessä. En voi suositella kokeilemaan kotona.

Herkuiksi katoin pojille pöytään mokkapaloja, popcorneja, vaahtokarkkeja, suolatikkuja sekä “mini-kurpitsoja” mandariineista. Ohjeen “mini-kurpitsoihin” bongasin Kinuskikissalta, enkä malttanut olla kokeilematta niiden valmistusta. Silmät mandariineille tehtiin suklaasulasta ja “päälaelle” tökättiin herneenversoja sekä suolatikku. “Mini-kurpitsoista” tuli ihan hauskoja ja ne olivat simppeleitä valmistaa. Mikä parasta, nämä olivat myös vähän terveellisempi vaihtoehto kaikkien herkkujen rinnalle.

Vaahtokarkeille piirsimme elintarviketussilla silmiä sekä suita ja tökimme nuo hauskat “vaahtokarkki-haamut”  tikkuihin tarjolle. Elintarviketussimme alkoi kuitenkin vedellä viimeisiään kesän synttäreiden jäljiltä (jolloin valmistin Star Wars teemaisia vaahtokarkkeja) , joten haamujen piirtojäljestä emme saaneet enää niin tarkkaa.

Vaahtokarkeille piirsimme taas elintarviketussilla silmiä sekä suita ja tökimme nuo hauskat “vaahtokarkki-haamut” tikkuihin tarjolle

vaahtokarkki haamut, halloween herkut
pienet halloween-juhlat lapsille

Muuten koristelumme olivat melko simppelit. Olin ostanut viikon takaiselta Jyväskylän reissultamme Tigeristä joitain hauskoja kattaustarvikkeita sekä luuranko-viirin lastenhuoneeseen. Erityisesti mieleeni olivat nuo pimeässä hohtavat mukit, joihin katoin popcorneja sekä hauskat “karkkikidat”, joita ajattelimme hyödyntää vielä myöhemminkin.

Meillä vietettin Halloweenia siis jälleen kerran melko maltillisissa merkeissä. Ehkä vielä joskus järjestän oikein isot ja karmivat kekkerit suuremmallekin vierasmäärälle, mutta kuten viime vuonna, myös tänä vuonna tällaiset pienet kemut yhden kaverin kanssa tuntuivat parhaalta vaihtoehdolta.

Juhlitteko te Halloweenia? Mitä miltä sinä olet, voiko Halloweenia juhlia koska vain, kuten me olemme tavanneet tehdä?

 – Vilma 

ps. Viime vuonna tein Halloweeneille itse tehtyä limaa, ohjeen pääset kurkkaamaan tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *