Herkulliset Dumle laskiaispullat

Kun silmiini osui resepti laskiaispullista, jotka olivat täytetty lempimakeisillani höystetyllä kermavaahdolla, tiesin heti, että noita pullia täytyisi kokeilla!

Viikonlopun kunniaksi marssin perjantaina töistä suoraan kauppaan ja ostin tarvikkeet. Olisin halunnut yllättää myöhemmin töistä palailevan mieheni näillä överi pullilla, mutta koska en ollut lukenut reseptiä riittävän huolellisesti, tajusin pian, ettei suunnitelmani tulisi onnistumaan.

Kun silmiini osui resepti laskiaispullista, jotka olivat täytetty lempimakeisillani höystetyllä kermavaahdolla, tiesin heti, että noita haluaisin kokeilla!

dumle laskiaispullat, dumlevaahto
dumle laskiaispullat, dumlevaahto

Kerma- dumleseoksen tuli kuumentamisen jälkeen jäähtyä vähintään 5h tai mielellään jopa yön yli. Niinpä teinkin esivalmistelut perjantai-iltana ja kun lauantaina sain silmäni auki,  laitoin valmispullat uuniin ja vaahdotin jääkaapissa jäähtyneen seoksen pullien väliin.

Pullista tuli herkullinen kilpailija perinteisille laskiaispullille ja on hauskaa, kun perinteisiä herkkuja voi tuunailla uusilla twisteillä!

Pullat saivatkin koko perheen pointsit, joten jatkoon meni! …mietin myös, että tuota herkullista dumlevaahtoa voisi hyödyntää myös täytekakkujen välissä, jossa se toimisi varmasti raikkaiden marjojen kaverina! Pullien väliin emme laittaneet muuta kuin vaahtoa, eivätkä ne mielestämme muuta kaivanneetkaan.

Mutta tässä vielä ohje tuohon kielen vievään dumlevaahtoon! Ohjeesta riittää vaahtoa noin 9 pullan väliin!

Ohjeesta riittää vaahtoa noin 9 pullan väliin!

dumlet, dumle, dumlevaahto, dumle laskiaispullat
dumle laskiaispullat, dumlevaahto
dumle laskiaispullat, dumlevaahto

Dumlevaahto

3,3dl kuohukermaa

1 pss Dumleja

Sekoita kuohukerma ja Dumle makeiset kattilassa samaan aikaan miedolla lämmöllä kuumentaen. Jatka kuumentamista siihen saakka, kunnes kaikki Dumle makeiset ovat sulaneet kerman sekaan. Anna seoksen jäähtyä (vähintään 5 tuntia jääkaapissa).

Kun seos on jäähtynyt, vatkaa se kerman tavoin vaahdoksi! Kun vaahto on valmista, voit pursottaa sen jäähtyneiden laskiaispullien väliin ja aloittaa herkuttelun!

Nämä olivat muuten ensimmäiset laskiaispullat, jotka tänä vuonna herkuttelin! Montas pullaa sinä olet ennättänyt nautiskella vai odotatko pullien kanssa laskiaiseen saakka?

terkuin,

Vilma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *