Herkullinen resepti puolukkakinuski raakakakkuun

Oletko etsinyt hyvää raakakakun ohjetta? Tässä sellainen nimittäin olisi!

Raakakakku on nimensä mukaan raaka, eli sitä ei kypsennetä uunin kuumuudessa. Paistamisen sijaan kakku saavuttaa kakkumaisen olomuotonsa jääkaapin/ pakastimen viileydessä jähmettymällä, jolloin kakun sisälleen kätkemät terveelliset ainesosat säilyttävät ravintoaineensa.

Raakakakut ovat aina gluteenittomia, viljattomia sekä maidottomia ja sopivatkin näin ollen useimmiten myös vegaaneille ( ellei makeuttamisessa ole käytetty hunajaa…)

raakakakku, greenstreet, puolukkakinuski raakakakku

Itse pääsin ensikosketuksiin raakakakkujen kanssa pari vuotta sitten

Itse pääsin ensikosketuksiin raakakakkujen kanssa pari vuotta sitten, kun toivoimme raakakakkuja valmistavaa Greenstreet Joensuuta vetämäään blogiyhteisömme tapaamiseen raakakakku workshoppia. Valmistimme tällöin useita eri kakkuja ja meidän porukan tehtäväksemme tuli valmistaa tämä pehmeä puolukkakinuski raakakakku.

Myöhemmin samaista herkkua lusikoitiin 28-vuotis syntymäpäivilläni  (Greenstreetin valmistamana kylläkin…) Ja nyt keväällä 2019, pari vuotta ajatusta haudutelleena hommasin raakakakkuun tarvittavat ainesosat myös kotiin ja surautin tämän pehmoisen ja maukkaan unelman vieraille kahvipöytään.

Joten näiden ajateltua pidemmiksi venähtäneiden saatesanojen kera ja Greenstreet Jns:n erikoisluvalla tässä olisi teille minun lemppariraakakakkuni resepti, olkaa hyvä! ♡

greenstreet jns, puolukkakinuski raakakakku, raakakakku resepti
greenstreet jns, puolukkakinuski raakakakku, raakakakku resepti

PUOLUKKAKINUSKI RAAKAKAKKU

(Greenstreetin ohje)

POHJA:

1dl kookosjauhoa

1dl kookospalmusokeria

2rkl kookosöljyä

Mittaa kookosjauho ja kookospalmusokeri kulhoon. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen kookosöljy. Sekoita ainekset, jotta niistä muodostuu murumainen seos. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele pohjamassa kakkuvuoan pohjalle.

KINUSKITÄYTE:

2dl kookoskermaa

1,5 dl kookospalmusokeria

1 rkl tocoa

1tl pikakahvijauhetta

2tl lesitiiniä

1/2 tl vaniljaa

1/4-1/2 tl suolaa

n. 1/2 avocadoa

3/4dl kookosöljyä

1 tl psylliumia

Kun olet valmistanut pohjan, voit siirtyä kinuskitäytteeseen. Mittaa kaikki ainekset psylliumia ja kookosöljyä lukuunottamatta blenderiin ja sekoita massa sileäksi. Lisää joukkoon psyllium ja kookosöljy ja sekoita uudelleen. Levitä täyte irtopohjavuokaan pohjamassan päälle tasaisesti. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat puolukkatäytteen.

PUOLUKKATÄYTE:

2dl kookoskermaa

n. 1/2 avocadoa

80g hunajaa

2 rkl tocoa

2 tl lesitiiniä

1/2 tl vaniljaa

1/4 tl suolaa

2dl sulia puolukoita

1 1/4 dl kookosöljyä

2 tl psylliumia

Valmista puolukkatäyte samoin kuin kinuskitäyte ja levitä se tasaisesti kinuskikerroksen päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nosta se jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään.

Itse tilasin ainesosat kakkuun Hyvinvoinnin.fi verkkokaupasta, mutta raaka-aineet löytynevät pitkälti myös hyvin varustelluista ruokakaupoista. Jos et ole itse vielä aivan valmis satsaamaan omiin raakakakkuaineksiin vaan haluaisit lähinnä maistella Greensteet Joensuun luomuksia, niin niitä sinun on mahdollista bongailla ainakin Joensuun Prisman pakastealtaasta ja Kauppaneuvoksen kahvilan tiskistä. Myös kakkujen tilaaminen suoraan Greenstreetilta on helppoa ja vaivatonta.

Seuraavaksi ajattelin leipoa Greenstreetin ohjeella Mangovadelma raakakakun, jonka ohjeen Anna Oon päivitti blogiinsa pari vuotta sitten! Muuten Greensteetin maukkaita ohjeita ei taidakaan olla jaossa kuin sitten itse raakakakku workshopeissa, jotka ovat verrattoman hauskaa ja maukasta ajanvietettä niin kaveriporukalle, työpaikan tyky päivään tai vaikka ihan omaksi iloksi!

Greensteet Joensuun löydät kakkuineen, raakasuklaineen ja workshoppeineen niin Facebookista kuin Instagramistakin! Otahan seurantaan ♡

Greenstreet Jns FACEBOOK

Greenstreet Jns INSTAGRAM

Ja pistäthän viestä, jos laitoit jakamani ohjeen kokeiluun! ♡

Terkuin,

Vilma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *