Jyväskylän kivoimmat putiikit

Jyväskylä on täynnä kivoja pieniä putiikkeja sekä kahviloita, joissa voisin viettää tuntikausia.

Niinpä halusin listata blogiini nämä persoonalliset paikat, joihin suosittelen niin turistia kuin itse jyväskyläläisiäkin poikkeamaan! Yksi yhdistävä tekijä näille kaikille putiikeille lienee, että paikkojen olemassa olo täytyy tietää löytääkseen perille. Useimmat liikkeistä sijaitsevat hektisestä ytimestä hieman loitommalla, mutta ovat kuitenkin jalan helposti tavoitettavissa.

Jyväskylä on täynnä kivoja pieniä putiikkeja sekä kahviloita, joissa voisin viettää tuntikausia

teeleidi, jyväskylän kivoimmat paikat
Teeleidi
teeleidi
teeleidi, jyväskylän kivoimmat paikat
teeleidi, jyväskylän kivoimmat paikat

Teeleidi

Teeleidi on teen ystävän unelmakohde ja kokonaisuudessaan niin viehättävä, että sinne kannattaa suunnata vaikkei itse teestä niin välittäisikään. Voi myös olla, että Teeleidissä vierailtuasi muutut kuin itsestään teen ystäväksi.

Tämä viehättävä teehuone löytyy Kramsunkadulta, yliopiston takaa. Paikka on hieman mystinen. Vanhassa talossa sijaitseva Teeleidi kätkee sisäänsä upeita teesaleja sekä teekaupan oheistuotteineen. Tee omaan teepannuun valitaan teet kauttaaltaan tuntevan asiakaspalvelijan kanssa tuoksutellen. Valikoimaa ja eri makuvaihtoehtoja on lukemattomia, joten nautin asiakaspalvelijan suosituksista sekä asiantuntemuksesta teen makua ja lajia valitessa. Tämän hetken suosikki teeni on Päärynä-Suklaa, jota ostin viime kerralla Teeleidissä poiketessani myös kotiin. Teeleidin IG @teeleidi.

harjun paperi, kivoimmat liikkeet jyväskylässä
Harjun Paperi

Kaupan valtavasta postikortti valikoimasta voit löytää niin persoonallisen tervehdyksen ystävälle kuin sisustuksellisia kortteja kehyksiin laitettavaksi

Harjun Paperi

Harjun Paperi on postikortteja, postereita ja julisteita fanittavan mekka. Kaupan valtavasta postikorttivalikoimasta voit löytää niin persoonallisen tervehdyksen ystävälle kuin sisustuksellisia kortteja kehyksiin laitettavaksi. Laajan paperituotteiden valikoiman lisäksi putiikki kätkee sisäänsä muun muassa ajan hengen mukaisia sisustustuotteita, kalenteritarvikkeita sekä somisteita juhliin. Harjun Paperin löydät yläkaupungilta, Yliopistonkadun varrelta. Parhaan otoksen Harjun Paperin ihanasta valikoimasta saat liene kurkkaamalla liikkeen instagram tilille @harjunpaperi

KOTO designmarket

Toinen Yliopistonkadulla sijaitseva ja vierailemisen arvoinen paikka on KOTO Designmarket, jonka valikoima koostuu moderneista kotimaisista tuotemerkeistä. Kotimaiset vaatteet, asusteet ja sisustustuotteet ovat kauniisti esillä ja liikkeen valikoima oli laaljempi kuin osasin odottaa. Omiksi suosikeiksi liikkeestä valikoituivat muun muassa Uhanan lakanat sekä ajattomat ja laadukkaat vaatteet, joita KOTO Designmarketista löytyi useilta eri tuotemerkeiltä. KOTO Designmarketin löydät igstä: @koto_designmarket

KOTO Designmarket
pieni kamari, jyväskylän kivoimmat kaupat
Pieni Kamari

Pieni Kamari

Lelukauppojen lelukauppa on Pieni Kamari, jonka tuotevalikoiman runsaus ja ihanuus saa pään pyörälle niin pieneltä kuin isoltakin asiakkaalta. Tämä kauppa täytyy nähdä ja kokea itse, sillä sen suloisuutta, yllätyksellisyyttä ja persoonallisuutta ei voi sanoin kuvata. Lelujen lisäksi liikkeestä voit löytää kodintarvikkeita, sisustuksen nukkekotiin tai yksilöllisen lahjan lähes kenelle vain. Pienen Kamarin Instagram: @pienikamari

Studio Ilona Koponen

Minulle uusin tuttavuus postauksen liikkeistä on Studio Ilona Koponen, jonka oven takaa löytyi ajan hengen mukaisia sisustustuotteita, luonnonmateriaaleja, arjen luksustuotteita sekä iloisena palveleva asiakaspalvelu. Etenkin liikkeen matot ja riisipaperivalaisimet olivat kovasti mieleeni. Lisää Studio Ilona Koponesen liikkeen valikoimaa voi fiilistellä lisää instasta tilin @studioilonakoponen takaa.

studio ilona koponen, kivat kaupat jyväskylässä
Studio Ilona Koponen
Studio Ilona Koponen, Kivat kaupat jyväskylässä

Puotila

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä haluan liittää listalle Puotilan, jonka avajaisista postailin teille jo vuoden alussa. Puotila on suloinen lifestyle myymälä Vaajakoskella, noin 15 minuutin ajomatkan päästä Jyväskylän keskustassa. Puotilan vaihtuva valikoima koostuu huolella valituista tuotemerkeistä, vaatteista, kodintarvikkeista sekä lastentuotteista. Uusin ihanuus Puotilalla on viherseinä, jonka kasvit raikastavat myymälän olemusta entisestään ja ovat asiakkaiden ostettavissa! Ensi viikolla pääsenkin valitsemaan Puotilalle 3 suosikkituotettani “Vierailijan valinnat” idealla, joten pysykääs kuulolla! IG:  @puotila_vaajakoski

Puotila, Jyväskylän kivoimmat liikkeet
Puotila

Idea tähän postaukseen syntyi, kun kiersimme ystäväni kanssa viime viikonloppuna näitä kivoja putiikkeja lauantaimme iloksi. Postauksen kuvat eivät ole parhaimmistoa, sillä ne on räpsitty huolettomasti puhelimella, ilman pienentäkään ajatusta siitä, että saattaisin viikon päästä postailla niitä blogiini.

Seuraava paikka, johon Jyväskylässä haluaisin poiketa on täysin vegaaninen kahvila Beans & More, josta olen kuullut pelkkää hyvää. Teeleidin ja Beans & Moren lisäksi Jyväskylästä löytyykin kivoja kahviloita joka makuun. Muun muassa kahvila Wilhelmiina kakkuineen ja Miriams leivoksineen sekä ihanine salaatteineen ei jätä ketään kylmäksi. Minna Bakesin kuppikakut löydät Vaajakoskelta ja lifestyle myymälä Herttala palvelee perjantaisin Mäkimatissa.

Löytyikö postauksesta putiikki tai kahvila, johon haluat ehdotomasti seuraavan kerran suunnata? Tai innostiko postaus kenties miettimään viikonloppureissua Jyväskylään? …löytyyhän Jyväskylästä näiden ihanien putiikkien ja kahviloiden lisäksi myös eloisa ydinkeskusta, menevä yölämä sekä paljon kivoja ravintoloita!

terkuin,

Vilma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *