Ajatuksia kotona viihtymisestä ja pieni tauluseinä

*) kaupallinen yhteistyö Gallerix kanssa

”Maailmassa ei ole mitään mukavampaa kuin viihtyminen,  eikä mikään ole helpompaa” – Tove Jansson

Ja kuinka oikeassa Tove tuumauksessaan olikaan.

Mutta se, missä joku toinen viihtyy travellerina ympäri maailmaa tai harrastuksissa aamusta iltaan, minä huomaan viihtyväni jatkuvasti vain enemmän ja paremmin kotona.

Koti on turvasatama, jonne rantautua lataamaan akkuja, paikka jossa olla täysin oma itsensä ja toteuttaa visioitaan.

Nautin, kun kotona on kaunista ja siistiä. Se tuo rauhaa ja selkeästi aktivoi aivojeni mielihyväkeskusta. Asiaa on tutkittukin; kun koti on järjestyksessä, ei ympäristöä tarvitse ajatella. Epäjärjestys taas luo ärsyketulvan ja viihtyminen vaikeutuu.

Sisustajana olen kuitenkin melko huoleton. Toisaalta Ilona Koponen teki aikanaan sisustuksemme kanssa hyvän pohjatyön, joten itse olen vain pitänyt hauskaa ja tuonut kotiin lisänä niitä elementtejä, joita olen meille kaivannut. Etenkin viherkasvit ovat alkaneet vallata kotiamme ja viihtyvyyden lisäksi ne parantavat myös huoneilmaa.


Viimeisimpänä ehostimme makuuhuoneemme unohtunutta nurkkausta.  Ideoin tauluseinää Gallerixin Instagramin inspiraatiokuvien avulla. Hahmottelin taulujen koot lahjapaperista leikellen ja sommittelin ne sinitarralla seinälle. Tämän jälkeen mieleeni oli piirtynyt jo hyvin tarkasti se, miltä pieni tauluseinä tulisi näyttämään.

Tilaisin aikaa säästääkseni Gallerixilta myös sopivat kehykset ja näin pääsimme ripustamaan tauluja seinälle heti, kun julisteet olivat saapuneet.

Kokonaisuudesta tuli kevyt ja makuuhuoneen sekä koko kotimme tyyliin sopiva. Kuin ”koko nurkka olisi herännyt eloon”. Isot taulut ovat nimeltään: ”Slipping sand” sekä ”Sea Shells”. Pienet taulut taas löytyvät Gallerixilta nimellä: ”Breathe” ja ”Monochromantic Flowers”.

Ja koska sisustaminen on hauska ikuisuusprojekti, inspiroi pieni tauluseinä sisustamaan nurkkaa mielikuvissa vielä vähän lisääkin…

… sillä taulujen alle sopisi mielestäni hyvin Ikean seinään kiinnitettävä Ivar kaappi…

… ja kaapin päälle muutama kynttilä, ehkä vähän jotain sisustusheiniä jne…tiedäthän.

Tauluseinä on nyt siis valmis, mutta uusien sisustusvisioiden haaveilu, toteutus sekä viihtyminen niiden parissa saa luvan jatkua!

-Vilma

ps. Vielä yksi kiva uutinen sulle: Alekoodilla Vilma30 saat Gallerixin valikoimasta nyt -30% omien sisustushaaveidesi toteutukseen!

 

 


 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *