Miksi omega-3?

Siitä on nyt lähes 4 vuotta, kun sain kutsun kaverini luo kuulemaan hyvinvointia merkittävällä tavalla edistävästä ravintolisästä omega-3 rasvahaposta.

Aihe oli minulle tuolloin pitkälti vieras. Olin toki bongannut omega-3  mainoksia niin teeveestä kuin sähköpostini roskapostista, mutten ollut noteeraanut niitä sen kummemmin kuin muitakaan roskaposteja.

Tuo 4 vuotta sitten tapahtunut vierailu kuitenkin muutti elämääni enemmän kuin olisin osannut kuvitellakaan. Vierailu herätti minut ajattelemaan ruuan puhtautta, prosessoidun ruuan ravintoköyhyyttä ja ylipäätään sitä, mitä suuhumme niin perheenä kuin yksilöinä laitamme.

Vierailu herätti minut ajattelemaan ruuan puhtautta ja prosessoidun ruuan ravintoköyhyyttä

zinzino, balance oil, omega3

Kiinnostuin myös elimistön rasvahappotasapainosta, eli siitä, kuinka paljon elimistössämme on omega-6 sta ja omega-3 sta suhteessa toisiinsa. Suhdeluvun tulisi terveessä, tulehtumattomassa kehossa olla 3:1. Tällöin solujen kalvot pysyvät terveinä, joustavina ja ravintoaineet pääsevät soluihin sisään ja kuona-aineet ulos.

Meidän länsimaalaisten ruokavalio koostuu kuitenkin pitkälti tuotteista, jotka heilauttavat suhdeluvun päälaelleen. Liian omega-6 pitoinen ruoka vääristää keholle optimaalista rasvahappotasapainoa aiheuttaen solujen toimintahäiriöitä.  Solukalvosta tulee joustamaton, jolloin ravintoaineet eivät imeydy ja kuona-aineet eivät pääse poistumaan. Tämä aiheuttaa kehossa yleisen tulehdustilan. Pitkään jatkuessaan elimistön yleinen tulehdustila kasvaa edesauttaen muun muassa perinnöllisten sairauksien kuten reuma, sydän- ja verisuonitaudit, ikänäkö, muistisairaudet puhkeamista.

Kiinnostuin myös elimistön rasvahappotasapainosta

zinzino, balance oil, omega3
zinzino, nunuco, kalaöljy, omega3

Nyt kesällä halusin palata käyttämään jo vuosia sitten hyväksi todettua Zinzinon valmistetta

Tilasin tuon vaikuttavan vierailun päätteeksi omega-3 öljyä edullisimman paketin kotiin ja aloitimme tuotteen käytön. Öljy oli nimeltään Zinzinon Balance Oil. Pari kuukautta tuotteen käytön aloituksen jälkeen huomasin sen vaikuttavan positiivisesti painonhallintaan, mielenvirkeyteen ja yleiseen jaksamiseen. Huomasin, etten enää tarvinnutkaan päiväunia työpäiväni päätteeksi, vaan jaksoin jatkaa päivää kotona samoilla virroilla. Pieniä, mutta niin suuria asioita.

Käytimme Balance Oilia noin pari vuotta jatkuvasti ja viime aikoina olen käyttänyt myös toista luontaistuotekaupan omega-3 valmistetta. Nyt kesällä halusin palata käyttämään jo vuosia sitten hyväksi todettua Zinzinon valmistetta, sillä tuote on laadukas, se tuodaan suoraan kotiin ja tuotteen pehmeä maku on myös lapselle mieluisa.

Tiedän useita, jotka kertovat, etteivät voi sietää omega-3 valmisteiden makua ja totta en minäkään kykene, enkä halua käyttää eltaantuneelta kalalta maistuvia tuotteita. Joissain edullisemmissa merkeissä, kala puristetaan öljyyn, jolloin myös tärkeät itse omega-3 sta suojaavat polyfenolit häviävät tuotteesta ja tuote pilaantuu herkästi. Kalanmakuiset röyhtäisyt tuotteen käytön jälkeen kertovat siitä, että tuote on härskiintynyt ja siitä voi olla elimistöllesi jopa enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä tällöin elimistösi joutuu poistamaan kehostasi pilaantuneen tuotteen.

zinzino, balace oil, omega3

Zinzinon Balance Oil eroaa monista markkinoiden tuotteista sillä, että omega-3 suojaavat polyfenolit on tuotu tuotteeseen laadukkaan, kylmäpuristetun varhaisen sadon extra-neitsytoliiviöljyn avulla. Mutta vaikka tuote sisältää oliiviöljyä, ei se leimaa tuotteen makua vaan tuotetta saa tilattuna niin appelsiinin- , vaniljan-, kuin sitruunankin makuisena. Omina lemppareinani noista mauista voisin mainita appelsiinin sekä vaniljan.

Nyt pari vuotta säännöllisen Zinzinon Balance Oilin ja muutama vuosi epäsäännöllisten muiden vastaavien tuotteiden käytön jälkeen halusin tehdä itselleni kuivaverikokeen siitä, miltä oma kehoni tulehdustila ja muu yleistila arvoineen vaikuttavat. Testi on helppo kotitekoinen testi, joka otetaan tipasta verta ja postitetaan tiiviissä erikoispakkauksessa sitoutumattomaan laboratorio Vitakseen analysoitavaksi.

Tulokset saapuivat kokeesta nopeasti ja niitä silmäillessä käy selväksi, ettei käyttämäni omega-valmiste ole imeytynyt riittävän hyvin. Elimistöni rasvahappotasapaino keikkuu kohtalaisen ja hyvän rajamailla – suhdelukuna 5,1:1 ( tulisi olla 3:1, henkilöt, jotka eivät käytä omega-3 ovat epätasapainossa keskimäärin 15:1). Omega-3 arvoni oli taas testin mukaan 6.1. Arvon tulisi olla yli 8 – eli kehoni tarvitsee lisää omegoita ja nimenomaan paremmin imeytyvässä muodossa. Testistä selvisi noiden kahden luvun lisäksi runsaasti myös muita kehon terveyden tilaa kuvaavia arvoja.

Nyt odotan innolla ja mielenkiinnolla 3 kuukauden päähän, miltä seuraavan testini tulokset näyttävät, kun aloitin taas hyvin imeytyvän Balance Oilin käytön. Ja vielä testi tuloksia tärkeämpää on tietenkin se, miltä kehossani tuntuu ja miten voin!

Extrana halusin ottaa käyttööni Balance Oilin rinnalle vielä lisäkuidun sekä Xtend-ravintolisän. Näiden kolmen valmisteen tulisi taata, että elmistöni saa ja pystyy hyödyntämään nyt kaikki tarvitsevansa ravintoaineet.

Miten sinun kehosi voi?

Haluaisitko sinä tehdä testin joka tarkastaa elimistösi tulehdustilan? Tai tilata edullisimman paketin öljyjä, kuten minä aikoinani tein ja aloittaa tuotteiden käyttö hiljakseen testaillen?

Zinzinon tuotteita on mahdollista ostaa vain edustajan kautta.  Minä olen viime aikoina tilannut tuotteeni itsenäisen partnerin Jenny Hyytiän kautta, jonka omaan “verkkokauppaan” pääset tästä.

Kaikkea hyvää sinulle toivoen,

-Vilma

*) Kuvien tuotteet saatu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *