Viikonloppu Lietsu huoneistohotellissa Joensuussa

*) kaupallinen yhteistyö Lietsu huoneistohotellin kanssa

Lietsu on hiljattain avattu yksilöllinen huoneistohotelli Joensuun keskustassa.

Ystäväpäivä saikin arvoisensa päätöksen, kun 250 ajokilometrin jälkeen saavuimme määränpäähämme Joensuuhun ja saimme heittäytyä Lietsu- hotellin lakanoihin!

Lietsu hotellin jokainen huone on oma elämyksensä. Huoneet on sisustettu eri teemoin ja niiden tarinat kumpuavat paikallisesta historiasta, kulttuurista ja luonnosta. Meidän huoneemme oli somistettu näyttävästi Koli- teemaan, jonka jylhät kalliot kohosivat sänkyämme vasten olevalta seinältä.

Huoneen jääkaapissa meitä odotti ennakkoon tilaamamme iltapala tuoreine karjalanpiirakoineen, munavoineen, marjoineen, mysleineen ja jugurtteineen. Katoimme sen somasti huoneen pienelle keittiönpöydälle ja mutustimme paikallisia herkkuja antaumuksella tv-ohjelmia katsellen. Kotoisa ja lämmin olo valtasi mielen sekä kehon.Yöunet maistuivatkin makeilta ”Kolin kallioilla”, hotellin puhtaissa valkeissa lakanoissa. Aamun valjettua ikkunaverhojen takaa paljastui huoneeseemme Joensuun siluetin rakentava Pielisjoki. Jokimaisema yhdistettynä huoneemme seinässä komeilevaan kansallismaisemaan toikin tilaan hauskan kombon paikallisia maamerkkejä.

Aamutoimien jälkeen poikkesimme hotellin aamiaiselle, joka tarjoili meille paikallisia herkkuja. Olisimme toki voineet valmistaa aamupalan vaivattomasti huoneemme pienessä keittiössä, mutta halusimme nauttia Lietsun palveluista täysin rinnoin aamiaista myöten.


Lauantaina juhlistimme Joensuussa myös mieheni syntymäpäivää. Itse syntymäpäiväsankari hyödynsi hotellin kuntosaliedun ja treenasi aamiaisen jälkeen Easy Fitillä hotellin alakertassa.

Muuten päivä kului ystäviä nähden, ulkona syöden, rentoutuen ja illalle varasimme Lietsusta niin ikään huoneen hintaan kuuluvan oman saunavuoron. Saunasta saimme ihailla Joensuun, meille niin kovin rakkaitakin maisemia.

Lietsussa yhdistyi sopuisasti hotellin palvelut  ja huoneistohotellin kätevyys. Löytyihän huoneemme keittiöstä niin kahvinporot, suodatinpussit, tiskiaineet, astiat ja kylpyhuoneessa oli jopa pyykinpesukone.

Sunnuntaina heräsimme jälleen varhain, söimme aamiaiset Karjalaista lukien ja suuntasimme kotimatkalle. Automme oli saanut olla koko reissun ilmaiseksi hotellin asiakkuuteen sisältyen muutaman sadan metrin päässä uudessa Toriparkissa.Ystävällinen henkilökunta ja yhteisten tilojen rento Pohjois-Karjalaisuus teki minilomasta Lietsussa täysin uudenlaisen hotellielämyksen.  Suosittelen Lietsua kenelle vain pariskunnista, työmatkalaisiin sekä perheisiin ja etenkin kaikille hotelliketjujen tarjontaan vaihtelua kaipaaville.

Ihanan erilainen, piristävä ja aito. Lietsu sai minut tuntemaan ylpeyttä Pohjois-Karjalaisista juuristamme.

Kiitos täydellisestä minilomasta Lietsu

-Vilma

 


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *