Työpaikkana Norlandia päiväkoti

*) kaupallinen yhteistyö Norlandia Päiväkodit kanssa

Siitä on pian kahdeksan vuotta, kun valmistuin varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin. Ilokseni työllistyin suoraan koulunpenkiltä ja sen jälkeen olen saanut työskennellä erilaisissa organisaatioissa, lapsiryhmissä ja työyhteisöissä.

Olen ollut ammatinvalintaani pääsääntöisesti hyvin tyytyväinen. Töitä on riittänyt ja lapset, lasten ilo, kasvu sekä kehitys rikastuttavat jokaista arkipäivääni. Norlandia päiväkodissa työskennellessäni olen aina saanut kokea, että osaamiseni nähdään, ajatuksiani kuullaan ja työpanostani arvostetaan johtoa myöten.

 

Arkipäiväni töissä muodostuvat kymmenistä kohtaamisista, kasvatuskumppanuudesta perheiden kanssa, turvaa tuovista rutiineista, uuden opettamisesta, hassuttelusta, heittäytymisestä, ulkoilusta, palavereista, paperitöistä sekä entistä laadukkaamman varhaiskasvatuksen kehittämisestä. Varhaiskasvatuksen opettajana pidän siitä, miten voin joka päivä vaikuttaa joiltain osin työpäiväni sisältöön. Tämä vaatii myös itsensä johtamisen taitoja, joita työurani varhaiskasvatuksessa on kehittänyt huimasti.

Tunnen päivittäin syvää hyvän olon tunnetta työpaikallani vallitsevasta “me hengestä”, joka kaksinkertaistaa ilot ja puolittaa surut. Aina on kiva tulla töihin ja saada jakaa työtehtävät yhdessä ammattitaitoisten ja huumorilla höystettyjen työkavereiden kanssa. Nämä ovat pieniä suuria asioita, jotka heijastuvat myönteisesti eri elämän osa-alueille työpaikan ulkopuolellekin. Toivon työyhteisömme hyvän ilmapiirin näkyvän positiivisena pöhinänä myös lapsille sekä perheille saakka ja itseasiassa uskon vahvasti näin myös tapahtuvan.

Minulle henkilökohtaisesti on ollut tosi tärkeää, että asiat, joita työpaikallani on pitänyt kehittää, on saanut tuoda ilmi ja että myös meitä työntekijöitä on osallistettu ratkaisujen löytämiseksi. Aina kaikki muutokset eivät tapahdu hetkessä, mutta se, että työntekijöitä kuullaan ja ote, jolla johto kehitysideoihin suhtautuu on asia, jota arvostan korkealle.

Norlandialla isot linjat ovatkin olleet hyvin mietittyjä ja perusasiat työterveyttä, lomakkeistoja ja esimerkiksi ohjeistuksia myöten ovat kunnossa. Tämä on helpottanut arjen työtä ja mahdollistaa meidän varhaiskasvattajien huomionkiinnittymisen tärkeimpiin eli lapsiin ja lasten kasvun ja kehityksen tukemiseen, läsnäoloon ja hoivaan.

Norlandia Päiväkodeilla ei ole yhtä yhtenäistä teemaa, vaan jokainen talo on omanlaisensa yksikkö, mutta toki Norlandia päiväkotien yli 80 päiväkodin joukkoon mahtuu niin luontopäiväkoteja kuin esimerkiksi liikunta painotteisia talojakin. Vihreät arvot, ekologisuus ja kestävä kehitys ovat kuitenkin arvoja, joihin olemme sitoutuneet ja ne läpileikkaavat kattavasti koko yhtiön ja päiväkotien toimintaa.

Ja vaikka olen työhöni tosi tyytyväinen nyt, voi tulla aika, kun haluan koittaa siipiäni ja kehittää itseäni sekä osaamistani lisää. Koen Norlandian tarjoavan tukea urakehitykseeni ja uskon myös etenemismahdollisuuksiin, kunhan aika on oikea.

Sen lisäksi, että minä olen tyytyväinen työpaikkaani, tiedän etten ole positiivisten fiilisteni kanssa yksin. Norlandia on pärjännyt työtyytyväisyyskyseilyissä hyvin ja tulosten mukaan yli 79% työntekijöistä kokee tyytyväisyyttä työhönsä Norlandialla.

Eli eikös kuulostakin värikkäältä, vaihtelevalta ja mielenkiintoiselta työltä? Sitä se nimittäin todella on ja se sopii eloisalle luonteelleni valtavan hyvin.

Entä sopisitko sinä Norlandialle? Norlandian verkkosivuilla on hauska testi, jossa voit kokeilla soveltuvuuttasi varhaiskasvattajaksi ammattitaitoiseen ja rentoon joukkoomme. Käyhän kokeilemassa ja ota samalla seurantaasi Norlandia Päiväkodit niin Facebookissa kuin Instagramissakin !

terkuin,

Vilma

 


 

2 Replies to “Työpaikkana Norlandia päiväkoti”

  1. Pakko sanoa, että tuo “hauska” testi pistää vähän kiukustumaan, kun (vastauksista riippumatta, kokeilin useaan kertaan) antaa tulokseksi, että yhteistä säveltä ei nyt löydy. Jäi vaivaamaan, että mikäköhän kysymyksistä on ns. kynnyskysymys testin laatijan puolelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *