Miten olemme sopeutuneet uuteen kotikaupunkiin?

Kun perhe muuttaa kaupungista toiseen, ei ole itsestään selvää, että sopeutuminen kävisi käden käänteessä.

Myös itse jännitin ja osittain jännitän vieläkin, kuinka elämämme tulee ajautumaan uomiinsa.

Olemme asuneet Jyväskylässä tällä erää pian neljä viikkoa. Ensimmäisen viikon olimme kaikki lomalla, jonka jälkeen minä suuntasin töihin ja poika kouluun. Viime viikolla myös mies aloitti työt, joten nyt olemme päässeet maistamaan myös ihka oikeaa arkea uudessa osoitteessa.

Olemme asuneet Jyväskylässä tällä erää pian neljä viikkoa

by vilma, sopeutuminen jyväskylään

Koen, että meille kaikille kaupunkiin sopeutuminen on ollut ja on edelleen omanlaisensa prosessi. Itsestäni tuntuu, kuin olisimme tipahtaneet vain eri ympäristöön jatkamaan tuttua elämäämme. Tunnen täältä paikat, ihmisiä ja myös monet muistot yhdistyvät näihin maisemiin. Pojalle sopeutumisessa olennaista on ollut sulahtaminen koulumaailmaan ja ainakin juuri nyt näyttää siltä, että se on sujunut paremmin kuin osasin haaveillakaan. Mies, jolle tämä ympäristö on vierain, kokee edelleen, että olisimme vain käymässä täällä. Ehkä asian sisäistämisessä voi tosiaan vierähtää tovi.

Mutta vaikka koen, että kokonaisuudessaan sopeutumisemme on hyvässä vaudissa, silti samaan aikaan huomaan muuton ja ympäristön muutoksen vieneen hurjasti energiaamme. Jos ennen heräsin viikonloppuisinkin kello 5, kello 6 maissa, nyt tarvitsen unta enemmän.

Myös kodinsisustuksen keskeneräisyys ja alituinen ajatustyö sen loppuunsaattamiseksi saa olon veteläksi. Viime viikonloppunakin valitsimme pari hyvää dokumenttia tapetoinnin sijaan. Ei lainkaan tapaistamme. Mutta kun keho kaipaa lepoa, sitä on kuunneltava.

Tunnen täältä paikat, ihmisiä ja myös monet muistot yhdistyvät näihin maisemiin

by vilma
by vilma
by vilma

Moni teistä on kysellyt myös Topin sopeutumisesta uuteen kotiin. Pahinta olisi ollut, jos Topi olisi alkanut merkkailla nurkkia tai repimään teksiilejä. Onneksemme mitään sellaista ei ole tapahtunut. Topi päivystää päivät terhakkaana kerrostalon ikkunoista aiempaa laakeampaa maisemaa katsellen ja on tyytyväinen kun ruokaa, vettä ja rapsutuksia on tarjolla. Jopa pientä miehistymistä on havaittavissa, sillä Topi on antanut meidän nukkua viime aikoina yömme ilman herätyksiä!

Mutta jos sopeutumistamme Jyväskylään jotenkin tiivistäisi, niin se on sujunut oikein hyvin, mutta kyllä se on vienyt energiaakin! Ja nimenomaan sitä tiedostamatonta energiaa!

Tykätään kuitenkin kaupungista ja sen ilmapiiristä valtavasti. Kaupunki on nuorekas ja ihmiset, niin lapset kuin aikuisetkin ovat olleet vastaanottavaisia meille uudisasukkaille. Saimme molemmat hyvät työpaikat ja poika on viihtynyt koulussaan. Ei kait asiat siis tämän paremmin voisi ollakaan?

Ja eiköhän se rullalla odotteleva tapettikin saada vielä taputeltua tuonne seinälle ja sisustus hiottua omaa silmää miellyttäväksi!

Onko sinulla kokemusta uuteen kaupunkiin muuttamisesta ja sinne sopeutumisesta? Oletko huomannut saman kuin minä, että vaikka kaikki sujuisikin mallikkaasti, vie ylipäätään ympäristön muutos pirusti energiaa?

Vilma

Ilmeen kohennus irtoripsillä & uusi meikkisieni

Olen saanut testiini Kauneutta.com ilta jo aika päiviä sitten suomalaisen Naturelin irtoripsiä. Nyt kun valmisviuhka volyymiripsistäni on jäljellä vain kaunis muisto, oli hyvä sauma testata, miltä kaupoistakin saatavat irtoripset tuntuisivat.

Ihan arkena en irtoripsiä välttämättä lähtisi käyttämään tai ylipäätään tarvitse, mutta kun olen lähdössä ulos, viimeistelen lookkini mieluusti hieman näyttävimmillä ripsillä.

Naturelin ripset olivat suht helppo kiinnittää

naturel, naturel irtoripset, bloggaaja jyväskylä, byvilma
naturel, naturel irtoripset, irtoripset, bloggaaja jyväskylä

Naturelin ripset olivat suht helppo kiinnittää, mutta hieman kärsivällisyyttä ne toki vaativat. Paketti sisälsi laadukkaan latex liiman, joka kiinnitti ripset nopeasti tahraamatta, mutta antoi kivuttomasti myöten illalla ripsiä riisuttaessa. Hellällä puhdistuksella ja oikeanlaisella säilytyksellä näitä samoja ripsiä voi käyttää muutamat käyttökerrat.

Itse lyhensin ripsiä muutaman tupsun, jolloin ne asettuivat kauniimmin suht pieniin silmiini ja tuntuivat luonnollisilta. Itse tykkäsin vetää eyelinerilla vielä rajaukset ripsien tyviin, jolloin ripsien kiinnityskohdasta sai mielestäni viimeistellymmän.

naturel, naturel irtoripset, irtoripset, byvilma
naturel, naturel irtoripset, irtoripset, byvilma

Irtoripsien lisäksi sain testiin Blend and Bake Spongen, jota voi käyttää niin märkänä kuin kuivanakin. Sieni soveltuu meikkipohjan tekoon, meikin kiinnitykseen puuterilla sekä sen terävää reunaa voi käyttää tarkan contouringin tekoon. Hintaa tällä meikkisienellä on vain 3,3e, joten hinta-laatusuhteeltaan erinomainen tuote tasaisemman meikkipohjan luomiseen!

blend and bake sponge

Tällaisia muutamia kauneusvinkkejä tällä kertaa! Vielä muutama Konjac – kasvin juuresta valmistettu kasvojen puhdistukseen tarkoitettu sieni odottelisi testiin pääsyä. Kirjoittelen niistä lisää sitten keväämmällä!

Me olemmekin viettäneet täällä alkuviikon kotona, kun flunssapöpöt yllättivät koululaisen. Kotona höhhöilyn jälkeen meikkaaminen ja ripsien testailu tuntuivat samalta, kuin olisi herännyt jälleen eloon. On se jännä, miten paljon pirteämmäksi sitä itsensä tunteekaan, kun saa ulkokuoreen jotain ryhtiä!

Mutta hei, mukavaa loppuviikkoa sinulle toivoo,

Vilma

*) Tuotteet saatu

15 x ILONAIHEITA

Viime viikko oli hyvin tavallinen. Päivät täyttyivät töissäkäynnillä ja illat hujahtelivat toinen toistaan nopeammin arkisten askareiden ääressä.

Myös pieni flunssa on vienyt energiaa päivistä, mutta olen napsinut ahkerasti sinkkiä ja maitohappobakteereita, eikä tauti ole saanut yliotetta.

Viikkoon mahtui myös monia pieniä ilon hetkiä, jotka sulostuttivat arkea ja joita olen oppinut vasta viimeisimpien vuosien aikana huomaamaan. Ehkä syvempi onni löytyykin juuri noiden pienten hetkien huomaamisesta ja niistä iloitsemisesta?

Viikkoon mahtui myös monia pieniä ilon hetkiä, jotka sulostuttivat arkea

me naiset
by vilma,

Viime viikolla iloitsin…

– Postin tuomasta Me Naiset lehdestä. Lehti oli ensimmäinen ja hyvin odotettu perille saapunut aikakausilehti tänne uuteen osoitteeseen! Kuppi kahvia ja syventyminen sen artikkeileihin vei mukanaan!

– Uudesta, mukavasta t-paidasta, jossa olen kotoillut ahkerasti jo muutaman viikon. Paita löytyi hyvästä alesta Cubukselta ja sen väri on kovasti mieleeni!

– Miehelle tarjotuista työpaikoista, joista hän valitsi itselleen mieluisimman

– Saunavuorosta, jonne varustauduimme limpparein ja kivennäisvesin. Itselleni varasin myös Lumenen kosteuttavan kasvonaamion, jonka annoin vaikuttaa kasvoillani saunan lämmössä.

– Lakatuista kynsistä

ilonaiheita
aamukahvi
makuuhuone

 – Aamukahveista, joita join viikonloppuna luvattoman monta

– Tauluista, jotka saimme vihdoin seinälle

– Olohuoneeseemme tilatusta tapetista 

– Pojan sopeutumisesta uuteen ympäristöön

– Asuinalueestamme, josta on kävelymatka niin kauppaan, kirjastoon, luistelukentälle, kuntosalille kuin minulla töihinkin

– Ystävien kanssa viestittelystä ja kalenteriin merkatuista treffeistä

– Kynttilöistä, jotka tuovat lämpöä tammikuisiin iltoihin

– Pojan kanssa kahden vietetystä ajasta, jolloin luimme kirjoja, kävimme kaupoilla ja hankimme kirjastokortin

– Terhakasta viherkasvista, jonka ostin muutossa paleltuneiden viirivehkojen tilalle

– Miehen reissusta kotiutumisesta

Ihanan tavallinen viikko siis takana ja uusi samanmoinen edessä!

Millaisia ilonaiheita sinun viikkoosi on mahtunut?

-Vilma