Arjen luksusta Pellavialta

*) kaupallinen yhteistyö Pellavia kanssa

Elämä on tässä ja nyt.

Ja arki meidän kaikkien jokapäiväistä elämäämme.

Haluan nauttia joka päivästä. Haluan nauttia nimenomaan arjesta, sillä kietoutuvathan elämämme suurimmat palaset juuri arkemme ympärille.

Arjen luksus on parhaimmillaan pieniä asioita, jotka tuovat iloa ja mielihyvää jokaiseen päiväämme. Sen kulmakivinä voidaan pitää tunnelmaa luovaa estetiikkaa, kulutusta kestäviä materiaaleja sekä käytännöllisyyttä. Täytyyhän homman toimia.

Tutustuin hiljattain uuteen jyväskyläläiseen brändiin nimeltä Pellavia, jonka valikoima tuo arjen luksuksen meidän kaikkien saataville. Laadukkaat, kauniit ja vastuullisesti tuotetut sisustus- ja kodin käyttötavaratuotteet ovat arjen rakastettavia yksityiskohtia.

Pellavian tuotteet ovat huolella valittuja, hillityn sävyisiä ja niitä yhdistää pitkäikäisyys sekä ajattomuus. Pellavian tuotemerkin ydin on ylellisissä pellavatekstiileissä, joissa käytetty pellava on hellää niin käyttäjälleen kuin luonnollekin. Luonnonkuituna pellava on myös  hypoallerginen ja sopii täten kaikkein herkkäihoisimmille.

Pellavian myydyimpiin tuotteisiin kuuluu Pellavian lakanat. Eikä ihme, kuvittele yöunet ilmavissa, pehmeissä ja ajattomissa pellavalakanoissa, jotka imevät ylimääräisen kosteuden ja kuumuuden itseensä tehden vuodetekstiileistä erityisen miellyttävät ihoa vasten.


Itse ihastuin etenkin Pellavian kylpypyyhkeisiin, -takkiin sekä zero waste ajatuksella valmistettuihin puhdistuslapuihin. Laadukkaat luonnonmateriaaleista tehdyt tekstiilit viimeistelevät nyt kylpyhuoneemme spa-tunnelmaan ja tuovat saunailtoihini ripauksen lisäylellisyyttä.  Pellavapyyhkeet ovat unelman keveitä ja vohvelirankenteensa vuoksi ne kuivaavat hyvin. Kimono-mallinen Maininki pellavakylpytakki on taas niin elegantti, että sitä tulee käytettyä myös muulloin kuin kylvyn jälkeisessä vilvoittelussa. Ja uudelleen käytettävillä puhdistuslapuilla minun on ollut nyt vaivatonta viimeistellä päivittäinen kasvojen puhdistus.Kaikki hankitani Pellavialta ovat ylellisiä ja vastuullisia tuotteita, joita tulen käyttämään vielä vuosienkin päästä tuoden samalla päiviini kestävää kauneutta ja arjen luksusta.

Kaipaisitko sinäkin arkeesi ylellisiä yöunia pellavalakanoissa tai kenties spa-tunnelmaa laadukkaisiin pellavapyyhkeisiin kietoutuen?

Tutustu Pellavian verkkokauppaan tai poikkea paikan päälle Jyväskylän showroomiin Kilpisenkadulle.

Arkisia luksushetkiä sinulle toivoen,

Vilma

 

ps. Pellavian sivuilta löydät myös kattavat pellavan hoito-ohjeet, joilla takaat tuotteille pitkän iän.

 

Pellavia Instagram Pellavia Facebook

 


 

20 x kivaa tekemistä lapsen kanssa

Tuntuuko, että leikkipuistossa kökkiminen lapsen kanssa tökkii ja kaipaisitte jotain uutta aktiviteettia? Tässä sulle kattava lista meidän lempparipuuhista, joihin et tarvitse pulleaa kukkaroa.

Olen tainnut periä jonkin oudon geenin – itse ”kärsin” tekemisen puutteen sijasta pikemminkin ideoiden runsaudesta. Myös lapsen kanssa on tullut koluttua ennakkoluulottomasti erilaisia tapahtumia ja paikkoja – eikä koskaan ole tullut fiilistä, ettei olisi pitänyt mennä. 7- vuotiaan kanssa liikkuminen ja touhuaminen on toki vauva-aikaa helpompaa, mutta uskon listalta löytyvien aktiviteettien sopivan mainiosti myös perheen pienemmille tai ainakin me on harrastettu näitä jo vuosia!

Myös lapsen kanssa on tullut koluttua ennakkoluulottomasti erilaisia tapahtumia ja paikkoja – eikä koskaan ole tullut fiilistä, ettei olisi pitänyt mennä

byvilma, carelicum

”POIS KOTOA” – AKTIVITEETIT

1. Museot – Ehkä monikaan ei tiedä, miten kivoja juttuja museoissa on? Usein myös lapset on huomioitu hyvin ja tutkittavaa & ihmeteltävää riittää pikkurahalla useiksi tunneiksi. Joensuussa tykätään Carelicumin Mukulakadusta, joka on lapsille vanhanajan tyyliin rakennettu leikkikatu. Jyväskylässä taas esimerkiksi Keski-Suomen museo ja Harjun eläinmuseo ovat hurjan kivoja. Löytyisikö sun kotikaupungista joku kiva museo lasten kanssa tutkittavaksi? Me ajateltiin suunnata seuraavaksi automuseoon.

2. Puistot- Onko lähileikkipuisto on jo liiankin tuttu? Suunnatkaa puistoon, jossa ette ole aiemmin käyneet! Todella virkistävää aikuiselle & lapsikin viehättyy uusista jutuista!  

3. Luontopolut – Varaa eväät mukaan ja varustus kohdilleen, niin pääsette nauttimaan koko perheellä Suomen ainutlaatuisesta luonnosta ja mikä parasta – täysin ilmaiseksi! Luontopoluille, kun ei luonnollisestikaan pääsymaksuja peritä. Joensuussa Utransaari & Kukkosensaari ovat ehdottomasti suuntaamisen arvoisia paikkoja. Pari kesää sitten ajoimme Tuusniemelle Rotkolaaksoon – tämä kurkistus tuntemattomaan kannatti. Tuusniemeltä löytyi jylhä ja hyvin hoidettu luontopolku! Kartta käteen ja tutkimaan, millainen luontopolku lähistöltänne voisi löytyä!

4. Frisbeegolf – Tämä viime vuosien suosikkilaji sopii myös lasten kanssa pelattavaksi. Rennon letkeällä asenteella hieman säännöissä oikoen olemme kiertäneet porukalla useita kenttiä. Unohtumattomin kokemus kenties Kolilta, kun itse radan löytämiseen meni pidempään kuin kierroksen pelaamiseen… 

Tuusniemeltä löytyi jylhä ja hyvin hoidettu luontopolku!

byvilma, utransaari
byvilma, kotieläinpiha

5. Kotieläinpihat – Nämä ilmaiset / pienen rahan kohteet ovat ihania paikkoja viettää perheen laatuaikaa rapsutellen lampaita ja ihmetellen eläinvauvoja. Joensuulaisille suositellaan Sinkkolaa!

6. Uimahallit – En taida tuntea lasta, joka ei pitäisi vedestä?  Ainakin oma poika on ollut vesipeto syntymästään saakka, joten uimahallit ovat tulleet hyvinkin tutuksi! 

7. Kirjastot – Täynnä tutkittavaa ja mikä parasta kirjoja voi kahmia mukaan monta kassillista vielä kotiin viemisiksi. Kirjojen lisäksi me lainataan myös äänikirjoja iltasaduksi. Kirjastostahan löytyy myös pelejä & dvd itä lainattavaksi. Kirjastossa käynnin kruunaa kahvit & jätskit kirjaston kahvilassa.

8. Geokätköt – Nämä maastoon piilotetut kätköt ovat jännittäviä koko perheen miniseikkailuja.  Me ollaan etsitty vasta 1 kätkö, mutta tämä olisi mielenkiintoinen uusi laji harrastettavaksi. Olen kuullut, että geokätköjen löytämiseksi on kehitetty myös oma app. 

9. Erilaiset tapahtumat – Avoimin mielin tutustumaan erilaisten järjestöjen & yritysten järjestämiin tapahtumiin. Usein tarjolla on pomppulinnaa, mehutarjoilua & poniajelua. 

10. Hiihto / Luistelu – Nämä perinteiset talviurheilulajit on tosi kivoja yhteisiä juttuja. Meillä hiihto & luistelu aloitettiin 4-vuotiaana ja nyt kun lajit ovat hallussa, olen iloinen siitä, kun voimme suunnata kentille & laduille liikkumaan yhdessä.

byvilma, legot

”KIVAA KOTONA” – AKTIVITEETIT

1. Lima, taikahiekka & muovailuvaha – Näiden puristeluhan on aikuisellekin suorastaan koukuttavan terapeuttista. Ohjeen helppoon ja halpaan limaan löydät blogistani TÄÄLTÄ.

2. Lautapelit – Opettavaisia, juonekkaita & niin hauskoja ! Meidän tämän hetken lemppareita ovat Blokus, Muuttuva labyrintti, Halli Clack & Lego peli. 

3. Leipominen – Sämpylät, kakut ja pullat on helppoja yhdessä tehtäviä. Annan lapsen leipoa näköisiään luomuksia ja kakunkin koristelussa vapaat kädet tuottavat jännittäviä lopputuloksia.

4. Hamahelmet – Mukavaa näpräilyä lasten kanssa! Nämä silitettävät helmet muuttuivat myös minun silmissä houkutteleviksi, kun tajusin mitä kaikkia kivoja sisustusjuttuja niillä voi luoda wc:n kyltistä lähtien.  

5. Tekstiilitussit –  Tekstiilitusseilla voi tehdä persoonallisia lahjoja ! Me ollaan askarreltu tyynyliinoja, tiskirättejä & muutamat vaatteetkin on tullut kuvitettua.

6. Kauppaleikki – Tämä on vielä to do – listalla, mutta ajattelin säästää tyhjiä pakkauksia ja luoda kotiimme kauppaleikin.

7. Leffailta – Yhteinen koko perheen elokuva, johon valmistaudutaan pienillä herkuilla on todellista laatuaikaa.

8. Siivoaminen – Lapselle siivoaminen on leikkiä siinä missä pikkuautoilla ajaminenkin. Huvi ja hyöty samassa paketissa, kun annat lapselle imurin käteen. Ajattelen lapsen saavan myös merkityksellisiä onnistumisen kokemuksia päästessään auttamaan ja nähdessään oman käden jäljen, kun sotkut on siivottu. 

9. Legot – Nämä muovipalikat ovat vallanneet kotimme jo vuosia sitten. Legot ovat kyllä ihmeellisiä, sillä ne koukuttavat myös aikuisen! Etsitään usein Legon sivuilta rakennusohjeita paketteihin, joita meillä ei ole tai ne ovat särkyneet ja koitamme saada luomukset kootuksi ohjeen mukaan. Ei mikään helpoin homma, mutta tässäkin pitkäjänteisyys palkitaan!

 Ja jos pojalta kysytään  THE AKTIVITEETTI meillä on nyt Super Park!

Löytyikö listaltani myös teidän perheen suosikkeja tai kenties jotain uutta testattavaksi? Olen huomannut kirjoittavani blogiin usein hetkistä, kun vietän omaa-aikaa. Elämäni on kuitenkin 99% äitiyttä ja tämän listan asiat toistuvat arjessani triplaten verrattuna esimerkiksi hemmotteleviin kasvohoitoihin tai kahvilassa juotuihin latteihin. Hyvä arki, se on liene onnellisuuden perusta. Riittävästi rauhaa, mutta myös kivoja aktiviteetteja piristämään eloa – olisiko siinä kenties resepti toimivaan arkeen lasten kanssa?

Terkuin,

Vilma

DIY: Kaupunkisiluetti lastenhuoneeseen washiteipillä

Täällä ollaan vaihteeksi innostuttu duunailemaan kotia uuteen uskoon. Poika alkoi tuumia kesän lopulla, että hänen huoneensa on liian tyttömäinen ja iso parvisänkykin alkoi tökkiä niin nukkujaa kuin minuakin. 

Parvisängystä hankkiuduttiin eroon FBn kirpparilla ja Teippitarhalta laitettiin tilaukseen mustaa washiteippiä. 10 metriä mattamustaa teippiä kustansi postikulujen kanssa 5,5e. 

Washiteippi oli minulle uusi tuttavuus. Jännitin jättääkö se seiniin jälkiä ja riittääkö teippi suunnittelemaani siluettiin. Molemmat murheet olivat turhia, sillä teippiä sai korjailla vaikka kuinka, ja se irtosi hienosäädössä helposti jälkiä jättämättä. Teippi myös liimautui aina vain uudestaan ja uudestaan, kun muokkasin kaupunkisiluettia mieleni mukaan. Ihme teippiä, etten sanoisi!

Teippi myös liimautui aina vain uudestaan ja uudestaan, kun muokkasin kaupunkisiluettia mieleni mukaan

lastenhuoneen diy, diy, washiteippi diy, sisustus
lastenhuoneen diy, diy, washiteippi diy, sisustus
lastenhuoneen diy, diy, washiteippi diy, sisustus
lastenhuoneen diy, diy, washiteippi diy, sisustus

Nyt huoneeseen on mietinnässä sänky. Olisiko se sänky päädyillä vai runkopatjasänky? Koulupöytää ei huoneeseen yritetäkään mahduttaa, sillä se veisi liikaa tilaa muutenkin naftista huoneesta. Läksyjen teko on sujunut mutkitta myös keittönpöydän ääressä.

Poika itse haaveilee erilaisista ”lego julisteista” seinilleen ja niitä onkin jemmassa useita. Jos julisteet laittaisi simppeleihin mustiin kehyksiin, eivät ne pomppisi silmille huoneen muuten niin simppelistä ilmeestä. 

Koulupöytää ei huoneeseen yritetäkään mahduttaa, sillä se veisi liikaa tilaa muutenkin naftista huoneesta

Eli siis suunnitelmia ja ajatuksia riittää! Nyt tämä washiteippi idea on saatu toteutukseen saakka, enkä voisi olla tähän 5,5e kustantaneeseen muutokseen tyytyväisempi. Huone on nyt paljon ilmavampi ja selkeästi isomman pojan huone! Tästä pääset kurkkaamaan miltä huoneessa näytti ennen tätä muutosta.

Millaisia juttuja te olette tehneet washiteipillä? Ja mitä muuten pidät huoneen muutoksesta isojen poikien huoneeksi? 

-Vilma